Alább néhány hasznos, és ingyenes program, alkalmazás

Chrome böngésző
Piszok gyors, jól áttekinthető, biztnságos. PDF dokumentumot natívan megjelenít (nem kell hozzá pdf reader), testreszabható. Böngészésre elsősorban ezt használom.

Opera böngésző
Az egyik legjobban használható böngésző, amelyet egy norvég kisvállalat készít és frissít. Gyors, nagyon felhasználóbarát, nem mellesleg jól is néz ki. Alapból tud több gép között bookmarkokat, speed-dialeket, cookiekat, stb. szinkronizálni. Sajnos a Gadget megoldásuk nem az igazi, de ha valaki szereti ezeket a mini alkalmazásokat, akkor használja bátran. Szintén sajnálatos, hogy a bookmark (könyvjelző) kezelése egyedi, .adr fileban tartja azokat. Így az egyik legjobb bookmark szinkronizáló - Xmarks - egyelőre nem tud mit kezdeni vele. 

Skype 4.2.0.187
Ha valakit szintén kiver a víz az új (v5) Skype használatától, annak jól jön ez a korábbi változat. Ez még gyors, nincs agyon csingi-lingizve és főleg nem támogatja a közösségi homokozót portálokat.

Skype 
Ha a fentiek ellenére mégis a legújjabb verizóra éhezel, akkor itt van, tessék!

TeamViewer
Ha elakadsz a gépeddel és távoli segítségre van szükséged, akkor töltsd le a TeamViewer alkalmazást, indítsd el és a kapott UID illetve Password (jelszó) birtokában tudok neked segíteni. Feltétel: legyen internet kapcsolat. A program minden indításkor új jelszót generál, tehát nem kell attól félni, hogy a tudtod nélkül valaki belenéz a gépedbe!

μTorrent
Letöltésvezérlő program. Ellentétben azzal a közhiedelemmel, hogy csak warez (illegális) tartalmak (pl. torrentek) letöltésére használható, ez egy gyors, használható letöltésvezérlő. Főleg akkor hasznos, ha bizonytalan internet kapcsolatod van, mert képes a megszakadást követően, az újracsatlakozáskor folytatni a letöltést. Magyarul is tud.

Xmarks
Telepítsd az Xmarksot mindegyik számítógépeden! Tökéletesen illeszkedik a böngészőkhöz, így mindig frissen, szinkronban tarthatod a könyvjelzőidet. Biztonságos kapcsolaton és titkostva menti "felhő szolgáltatásba" a kedvenceidet. Az ma már támogatja a Firefoxot, Chromeot, Internet Explorert és a Safarit (Mac OS).

Tipp

Ha programot keresel, érdemes a Google keresőmezőbe írni nemcsak a progam nevét, hanem azt is, hogy "letöltés" vagy - ha még több találatot szeretnél elérni - "download".